patis-saludables

Un cop elaborat i provats diferents models durant els dos darrers cursos escolars, hem evolucionat la proposta d’aquesta activitat de patis saludables perquè pensem que pot esdevenir un projecte molt interessant i adaptat a cada escola que es podrà executar aïlladament però també compartint resultats i experiències amb altres escoles.

És una activitat que té per finalitat primera incrementar l’activitat física mitjançant un contagi positiu entre els mateixos alumnes. Les activitats i el sistema d’avaluació estan dissenyats de manera que els alumnes amb bons hàbits traslladin les seves bones pràctiques esportives i alimentàries als alumnes més sedentaris.

Aquesta proposta pretén fomentar una dinàmica global de classe, de manera que el resultat final sigui un objectiu compartit per tots i totes, és a dir, que el fet de guanyar o perdre sigui la suma del conjunt de la classe per tal d’afavorir valors universals com la cohesió i el treball en equip, l’esforç, la superació, la companyonia etc.

Lloc : Al mateix centre educatiu. Recomanable disposar dels següents espais per dur a terme l’activitat:

  • Pati o pista exterior (amb possibilitat de tenir 2 espais per fer les activitats).
  • Gimnàs
  • Lavabos per rentar-se les mans.

(En cas de no disposar d’aquests espais, poseu-vos en contacte amb el Consell Esportiu del Baix Llobregat)

Com es desenvolupa?

El projecte està dividit en tres fases:

Fase 1) Sessió en la qual aniran 2 professionals a la vostra escola i realitzaran una activitat de patis saludables amb un conjunt de 4 reptes a realitzar entre tota la classe. En aquesta sessió es deixarà material de motivació i ja es donarà per iniciada la següent fase.

Fase 2) Realització dels reptes de pati mitjançant un dossier amb unes propostes per realitzar durant els patis i que serviran per motivar i assolir una màxima participació. Aquestes propostes estan dissenyades per ser assolides en grups de 6 alumnes.

Fase 3) Trobada amb altres centres per compartir diferents reptes i la manera de treballar-hi.

 Quin horari seguirem?

La jornada tindrà una durada d’una hora i trenta minuts. El Consell Esportiu proposa dur a terme la jornada els dimarts, dimecres i divendres (matí o tarda).

L’activitat està adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària, amb un mínim de 50 alumnes (per inscripcions menors o majors poseu-vos en contacte amb el Consell Esportiu del Baix Llobregat).

Inscripció i preu : L’activitat és amb copagament per sessió de 50€ per als centres del Pla Català de l’Esport (PCEE) i de 75€ per a la resta de centres.

Aquestes reserves es realitzaran en funció de l’ordre d’arribada d’inscripcions. Data d’inici pendent de confirmar.