image005

Normatives esports col·lectius:

Formadors: Tècnics especialistes

Destinataris: Tutors de joc esports col·lectius (àrbitres)

Descripció: Formació específica de la normativa de les diferents modalitats esportives (futbol 7, futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol)

 

Formació en cascada per a tècnics d’esports

Formadors: Pere Alastrué i Carles González

 

Educa Verd Play per a tècnics: T1-T2

Destinataris: Grup seleccionat

Descripció: Sessió d’orientació destinada als tècnics seleccionats (T2) per liderar un model de formació innovador, que garanteix que els recursos i estratègies per educar en valors que necessiten els tècnics que entrenen els nens i nenes en les competicions esportives del CEBLLOB arribin a les seves mans.

 

Educa Verd Play per a tècnics: T2-T3

Destinataris: Coordinadors/tècnics esportius (entrenadors) entitats esportives

Descripció: Sessió de treball on els T2 tindran l’ocasió d’entrar en contacte per primer cop amb els coordinadors/entrenadors entitats esportives (T3) assignats per començar el procés de formació en cascada. En aquest escenari es podran donar a conèixer les línies bàsiques de la formació, resoldre dubtes i començar a treballar per establir objectius de cara a futures trobades.

 

Ponència preliminar “Cinc anys de Juga Verd Play: Llums i ombres”

Ponent: Francesc Solanellas

Destinataris: Tothom

Descripció: Xerrada on es valoraran de forma objectiva les dades recollides pel programa Juga Verd Play durant els darrers 4 anys. Es mostrarà l’anàlisi de les dades de participació i les puntuacions per part dels diferents agents implicats. Finalment es valoraran els aspectes més positius i negatius del programa.

 

Ponència inaugural: “Els valors et fan guanyar”

Ponent: Pep Marí

Destinataris: Tothom

Descripció:  Els valors són les regles del joc de la teva vida. Serveixen per prendre decisions, per adaptar-te a l’entorn que t’ha tocat viure i per donar-te singularitat. Tots som una determinada combinació de valors.  Predicar amb l’exemple, fer servir lemes i dissenyar situacions on no resti més remei que vivenciar el valor que es pretén transmetre són estratègies que els formadors poden utilitzar per difondre valors.

 

Grups de treball

  1. Grup de treball: “El Juga Verd Play, un model d’esport escolar consolidat”

Carles González Arévalo

Destinataris: Regidors i tècnics municipals, presidents entitats esportives del Baix Llobregat.

Descripció: Després de cinc anys de vida, el Juga Verd Play es consolida com a model d’esport escolar dins el mapa català. En aquest taller reflexionarem plegats sobre com mantenir les fortaleses del model i com millorar les febleses.

 

  1. Grup de treball: “Juga Verd Play: Els Valors en joc”

Carles Zurita i Josep M. Piulachs

Destinataris: Tècnics esportius (entrenadors i monitors) i professorat d’Educació Física del Baix Llobregat.

Descripció: El professorat d’E.F i els tècnics esportius són peces clau de l’engranatge del Juga Verd Play. Són els qui directament transmeten els valors de la pràctica esportiva als esportistes. Volem escoltar les seves veus en aquest taller i compartir amb ells com transmeten i comuniquen l’educació en valors mitjançant l’esport.

 

  1. Grup de treball: “Juga Verd Play: Els valors també compten”

Rocío Toré i Alex Gómez

Destinataris: Tutors de joc del Baix Llobregat (àrbitres i jutges)

Descripció: El taller reforçarà la necessitat de donar visibilitat al Juga Verd Play dins el terreny de joc. Els tutors i tutores amb la seva actitud, motivació i coneixements, són els responsables de dinamitzar l’espai de joc com a espai de convivència i d’esportivitat.

 

  1. Taller: “Com sé si estic jugant net?”

Pere Alastrué

Destinataris: Esportistes i famílies de la competició de Jocs Escolars del Baix Llobregat

Descripció: Taller destinat als nens i les nenes que participen a les competicions esportives del Consell Esportiu, en presència dels familiars que també hi assistiran. Reflexionarem sobre el significat dels valors i la seva aplicació diària mentre fem esport a través d’unes situacions vivenciades  per a molts d’ells, utilitzant il·lustracions i l’explicació d’anècdotes.

 

Ponència: “Els valors de la Masia”

Ponent: Juanjo Luque

Destinataris: Tothom

Descripció: pendent

 

Ponència: “Juga Verd Play. Cinc anys posant en valor els Valors”

Ponents: Pere Alastrué i Carles González

Destinataris: Tothom

Descripció: Són moltes les situacions que es donen en un terreny de joc susceptibles de ser utilitzades com a oportunitats per educar en valors. N’hem seleccionat les més significatives i compartirem la seva anàlisi amb tots els assistents.

 

Ponència: “El futur dels valors en l’esport. Conclusions del Congrés”

Manuel Vizuete

Destinataris: Tothom
Descripció: L’atractiu de l’esport és el factor d’incertesa sobre el resultat; des d’aquesta condició s’apliquen diferents accions subjectes de valors, que van des de l’entrenament al component social i cultural on es desenvolupen. Els valors atribuïts a l’esport, poques vegades s’expliciten donant-se per supòsits. Els avenços tecnològics i la seva accessibilitat, han generat una nova escala de valors en els nadius digitals, que abasta també a l’esport, i que han de ser objecte de reflexió i d’un detingut estudi i debat.